Succesvolle recreatieve gymwedstrijden

Afgelopen zaterdag, op 10 maart 2018, werd sinds lange tijd weer een regionale gym- en turnwedstrijd in Marum georganiseerd. Deze wedstrijd is een onderdeel van een 3-tal wedstrijden waarbij de andere 2 wedstrijden op 24 maart en 21 april in Roden worden georganiseerd. Aan de recreatieve wedstrijden doen 17 verenigingen in de regio mee met een totaal aantal deelnemers van 288.

Naast dat de organisatie in handen was van DOS Marum waren ook vele DOS-leden actief. In de eerste wedstrijd ronde was het de beurt aan de jongste deelnemers van DOS. Voor allen de aller eerste grote wedstrijd. Lieke, Anne-Marijn en Alwin deden op elk onderdeel geweldig hun best en behaalden mooie cijfers. De concurrentie was erg hoog waardoor ze geen podium plaats wisten te bemachtigen.

 

In wedstrijd twee was het de beurt aan de oudere gymasten. Ook voor al deze meiden was het de eerste keer op de grote wedstrijd. Daardoor hadden de dames behoorlijk veel zenuwen maar na het eerste onderdeel zakte dit gelukkig al wat af. Mariette, Lieke, Thirza, Iris en Elvira wisten erg mooie cijfers te behalen. In het sterke deelnemersveld wist Elvira met prachtige cijfers de bronzen medaille binnen te halen.

In wedstrijd drie was het de beurt aan veel kinderen van DOS. Bij de 6 jarige meisjes was het de beurt aan Fabienne, Sharina, Anne, Maud en Julia om te laten zien wat ze hadden geleerd. Fabienne wist hier de gouden medaille binnen te slepen en Sharina de bronzen medaille. Anne eindigde op de 5e plaats.

 

 

Bij de 7 jarige meisjes deed Anne mee, Anne behaalde erg mooie punten. Ze eindigde 8e in het grote deelnemers veld.  Bij de 8 jarige meisjes deden Jasmijn, Emma en Vivienne mee. De meiden lieten overal mooie oefeningen zien maar hebben het een beetje laten liggen op balk. Jasmijn eindigde net naast het podium op een mooie 4e plaats.

De 10 jarige meisjes Nadine, Lisa en Amber behaalden ook erg hoge cijfers maar lieten het ook alle 3 een beetje liggen op balk. Verder waren hun cijfers bijna allemaal in de 9. Nadine mocht het podium op de 2e plaats beklimmen.

Wedstrijd vier de laatste ronde. Mooie strakke gecontroleerde oefeningen van deze meiden. Ver boven de anderen eindigde Chayen op de eerste plaats. Manon volgde haar op een nette derde plaats en Liset stond net naast het podium op de vijfde plaats.

 

 

Het was een geslaagde wedstrijd met mooie medailles. Met de ervaring en cijfers van deze wedstrijd kan met vertrouwen uitgekeken worden naar de volgende wedstrijden in de Roden. Ook gezien de organisatie kijken we terug op een mooie dag. Dankzij vele vrijwilligers uit Marum hebben veel kinderen een mooie wedstrijddag beleefd.