Regiowedstrijd 18 maart 2017 Gieten

Om 10 uur was het de beurt aan onze gymnasten. Bij het eerste onderdeel rekstok ging het voor Jessica al mis. Ze liet een geweldige oefening zien alleen met de afsprong ging ze ongelukkig door haar rug heen. Hoe stoer ze ook was liet ze eerst haar pijn niet merken maar met advies van de ehbo is ze toch even langs de dokterswacht geweest. Gelukkig viel het allemaal wat mee en kwam ze later vanaf de tribune zelf nog haar zusje aanmoedigen.
Onze andere gymnasten, Femke, Natasja en Iris lieten mooie oefeningen zien. Alle 3 hebben ze hun punten aantal te verbeteren vergeleken met de vorige keer, maar door het grote aantal deelnemers kwamen de dames niet op het podium.

Wedstrijd ronde 3 in het begin van de middag was het de beurt aan de jongste turnsters van DOS. Bij de 6 jarige meisjes deden Ilse en Anne mee. Allebei hebben ze hun eind score met minimaal 1 punt hoger weten te scoren dan de vorige wedstrijd. Helaas toch weer beide niet in de prijzen.

Bij de 7 jarige meisjes werden we vertegenwoordigd door Jasmijn, Emma en Samantha.

Ook deze drie hebben hun eind score omhoog weten te schoppen en scoorden alle 3 zelfs boven de 32 punten. Maar door de vele goede concurrenten vielen ze alle 3 buiten de prijzen.

Nadine, Amber en Eline-Marije deden mee in de categorie 8 jarigen. Nadine liet uitstekende oefeningen zien maar bleef met de koprol op balk niet zitten. Toch eindigde ze nog ruim boven aan en verdiende wederom de gouden medaille.

Eline-Marije heeft net de overslag over kast onder de knie en liet dan ook zien dat ze deze alleen kon op de wedstrijd. Helaas eindigde ze met 0,4 verschil naast het podium op een 4e plaats. Amber liet ook weer mooie oefeningen zien. Ze wist de vorige wedstrijd nog de 3e plaats te bemachtigen. Door een wat gehaaste oefening op vloer waar ze dan ook wat puntjes liet liggen deze wedstrijd eindigde ze niet in de prijzen.

Ook de 9 jarigen Liset en Manon waren deze wedstrijd ronde aan de beurt. Prachtige oefeningen die met hoge scores werden beloond. Toch beide naast het podium op een 4e en 5e plek.

In de laatste wedstrijd stonden Hannah, Roos, Myka, Christa, Laura, Saphira en Anna klaar.

De 10 jarige dames Hannah en Roos turnden beide een geweldige wedstrijd. Hannah mocht dan ook weer boven aan plaats nemen voor de gouden medaille en naast haar mocht Roos gaan staan voor de zilveren medaille.

Anna liet een bijna perfecte wedstrijd zien. Met een weddenschap voor de koprol op balk eindigde ze weer boven aan op de eerste plaats. Naast haar mocht Saphira gaan staan op de derde plaats. Myka en Christa hebben beide de laatste tijd extra getraind en met name op brug was dit goed te zien. Helaas eindigde de beide dames wel buiten de prijzen. Laura Turnde een erg goede wedstrijd alleen met een fout op vloer wat haar veel punten koste eindigde ook zij naast het podium.