Podiumplaatsen op Regiowedstrijd

In de tweede wedstrijd ronde was het de beurt aan de gym dames. Hier we dames van verschillende leeftijden. Bij de 11 jarigen deed Jessica mee, met veel plezier liet zij haar oefeningen zien helaas viel ze wel buiten de prijzen.
Bij de 9 jarige dames lieten Natasja en Iris zien wat ze allemaal hadden geleerd. Met maar 0.2 verschil met de nummer 3 werd Natasja 5e.

Dan was het nog de beurt aan Femke bij de 8 jarige meisjes. Femke liet prachtige strakke oefeningen zien. Zelfs gedeeld het hoogste cijfer op balk. Toch net buiten de prijzen.
Wedstrijd ronde 3 was het de beurt aan de jongste turndames. Voor veel hun eerste wedstrijd. Bij de 6 jarigen deden Anne en Ilse mee. Beide lieten mooie oefeningen zien maar door de zenuwen af en toe nog een paar puntjes liggen. Ze eindigden dan ook net buiten de prijzen met een 4e plaats voor Anne en een 6e plaats voor Ilse.

Ook de dames van 7 jaar zaten vol spanning maar turen wel erg mooie oefeningen. Helaas vielen Emma, Samantha en Jasmijn alle drie buiten de prijzen.

De 8 jarige turndames hebben inmiddels iets meer ervaring maar waren daarom niet helemaal zenuw vrij. Nadine liet geweldige oefeningen zien met op elk onderdeel het hoogste cijfer. Zij mocht daarom ook boven op het podium staan met een gouden medaille! Naast haar op het podium mocht Amber plaats nemen op de 3e plaats. 

De 9 jarige dames waren ook aan de beurt in deze wedstrijd. Ook zij hebben beide al wat meer ervaring met de wedstrijden maar moesten dit jaar voor het eerst de koprol op de balk wat natuurlijk erg lastig is. Maar ze lieten hun niet kennen en deden beide de koprol helemaal alleen op de balk. Manon eindigde hierdoor op de tweede plaats. Liset viel net buiten de prijzen met een paar tiende verschil eindigde zij op de vijfde plaats.
In de laatste wedstrijd ronde was het de beurt een de oudste turndames.

Hannah moest strijden tegen de 10 jarige dames. Met een geweldige brug oefening die werd beloond met een 9.2 eindigde ze met ruime voorsprong op de eerste plaats. Ook erg hoge punten voor Roos op alle toestellen mocht zij naast Hannah plaats nemen op de derde plaats.

Bij de 11 jarige hadden we een grote groep. Met een ruime voorsprong eindigde Anna op de eerste plaats. Naast haar mocht Christa plaats nemen voor de bronzen medaille. Laura deed voor het eerst salto uit brug en eindige samen met Saphira gedeeld vierde met 0,1 verschil met Christa.  Ook haalde Saphira het aller hoogste cijfer op mat maar liefst een 9,1.

Myka turnen ook erg nette oefeningen maar liet was punten liggen bij brug en kwam hierdoor niet in de prijzen.

De volgende regiowedstrijd wordt op 18 maart georganiseerd in Gieten. De afsluitende wedstrijd wordt weer in Roden gehouden op 1 april.