Gymnastiek

Bij de gymnastiek lessen proberen we elk kind op zijn of haar manier te laten bewegen. Wij proberen bij elk kind elke les weer vooruitgang te boeken op zijn of haar niveau. Juist bij gym is er plek voor iedereen. Ook leren de kinderen samen werken, respect voor elkaar hebben en elkaar te helpen. We beginnen de les altijd met een warming up die kan bestaan uit spel of een andere actieve bewegingsvorm. Daarna gaan we bezig met de les hierbij kunnen veel dingen aan de orde komen zoals; rollen, springen, duikelen, klimmen, klauteren, balanceren, kracht, zwaaien, slingeren en ga zo maar door. De les eindigen we met een leuk spel. Elk jaar doen we mee aan gymwedstrijden. We houden meestal een onderlinge wedstrijd in januari en in maart/april hebben we regionale wedstrijden samen met andere gymverenigingen. De kinderen leren op 4 toestellen een oefening en mogen die tijdens de wedstrijd laten zien aan de jury.

Voor de tijden van de lessen kijk bij lestijden.

Kleding training

Tijdens de lessen wordt er getraind in een turnpakje of in een strak hemd en een strak broekje. In verband met de veiligheid mag er niet geturnd worden in een loszittend T-shirt of wijde broek.
Er wordt geturnd op blote voeten of turnslofjes. Lang haar mag niet los worden gedragen in verband met veiligheid en het assisteren.

Kleding wedstrijden

Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van het D.O.S. turnpakje verplicht. Klik hier voor informatie over DOS kleding.

De oefeningen welke geleerd worden zijn volgens de opgestelde oefenstof. Hieronder de links om deze in te zien. Reglement / Meisjes / Jongens